Top
EDITION sazonova

O OBJEKTU

Stambeno-poslovni objekat spratnosti Po(2)+Su+P+3+Pk ima šesnaest stanova različitih struktura: dvosobne, dvoiposobne i četvorosobne. U prizemlju je lokal od 40m2 sa zasebnim ulazom. Stanarske ostave su na etaži -1, a garaža na etaži -2.

Karakter ulice i predmetne lokacije uslovili su arhitektonsko oblikovanje, pri čemu se objekat uklapa u urbanističkim planom predviđeni kompaktni blok, odnosno niz stambeno-poslovnih objekata. U odnosu na Sazonovu ulicu, novoprojektovani objekat je horizontalnom regulacijom povučen 2.8 m, dvostrano je uzidan, i svojom visinom venca se nadovezuje na venac izgrađenih objekata na susednim parcelama.

Gabarit objekta je razložen na dva volumena, međusobno povezana uskom lamelom sa komunikacijama (stepeništem i hodnicima), formirajući pritom dva prostrana atrijuma, kako bi se nesmetano uvelo prirodno osvetljenje u sve stambene prostorije.

Fasada je projektovana kao kombinacija kompozitne drvene obloge, prirodnog kamena svetlih i blagih tonova i silikatne fasade.

Pešački i kolski pristup objektu su iz Sazonove ulice. Prizemlje objekta je povučeno u odnosu na ravan fasadnog platna, čime je formiran natkriveni pristupni plato sa pojasom zelenila između objekta i trotoara. Ulaz u stambeni deo zgrade je odignut 1m od kote trotoara, za razliku od lokala, koji je na pristupnoj koti, čime se ove dve zone objekta odvajaju, zadržavajući privatnost stanara u odnosu na poslovni prostor. Ovim smicanjem je takođe postignuta čista visina od 3.5m u lokalu.

Sa pristupnog platoa takođe se kolski pristupa autoliftu koji direktno vodi do garaže u podrumu -2, gde se nalaze parking mesta (standardna i na parking platformama). Na nivou podruma -1 nalazi se 16 stanarskih ostava.

SPISAK materijalA i opremE vrhunskog kvaliteta Koji su KoriŠĆeni u enterijeru:

− Fasadna stolarija od aluminijumskih profila sa termoprekidom i finalnom obradom-eloksažom, sa troslojnim izolacionim niskoemisionim staklom i aluminijumskim roletnama sa električnim upravljanjem

− Fasada od prirodnog kamena u kombinaciji sa drvenom kompozitnom oblogom

− Putnički lift proizvođača Kleemann

− Hrastov parket I klase

− Italijanska granitna keramika I klase velikog formata

− Sanitarije, kupatilska galanterija i klima uređaji renomiranih proizvođača

− Sigurnosna ulazna vrata proizvođača Bosal

− Video interfon opremljen kolor kamerom sa LED diodama, LCD displejem, numeričkom i RFID čitačem kartice/TAG-a

− Sva potrebna oprema za zadovoljavanje bezbednosnih i protivpožarnih uslova.